Global Bridegroom Fast

Jezus zei tegen hen:
“De bruiloftsgasten kunnen toch niet treuren
zolang de Bruidegom bij hen is?
Maar de dagen zullen komen
dat de Bruidegom van hen weggenomen zal zijn,
en dan zullen zij vasten.


Mattheüs 9:15

Het is tijd om te vasten

Jezus kondigt aan in Mattheüs 9 dat wij zullen vasten omdat we naar Hem verlangen. En zeker als je merkt dat, wat Jezus beschrijft als de eerste weeën, om je heen losbarsten en we onder andere door de corona pandemie midden in een generale repetitie zitten, dan wordt het tijd om samen op de knieën te gaan en Hem te zoeken als nooit tevoren.

Om die reden nodigen we je uit om mee te doen met de “Global Bridegroom Fast”.

Wat is de Global Bridegroom Fast?

De ‘Global Bridegroom Fast’ (GBF) is een maandelijks terugkerend 3-daagse wereldwijde gezamenlijke ‘vergadering’ van gelovigen, die een last voor gebed voor hun kerk en stad op hun hart hebben en daarom vasten.

Het woord vergadering staat tussen aanhalingstekens omdat er dan niet letterlijk bij elkaar gekomen wordt. Tegelijkertijd is een ieder op zijn eigen plek, verenigd door de Heilige Geest, wel met het zelfde doel bezig is.
Met een focus op Jezus en gedragen door zijn uitspraak in Mattheüs 9:15 is dit vasten een wereldwijd gebeds-concert waarin gelovigen zich verenigen in het zoek van God’s aangezicht met het zelfde verlangen door dezelfde Geest.

Wanneer is de Global Bridegroom Fast?

De GBF is gestart in 2002 en is wereldwijd door bidders opgepakt. Dit gezamenlijke gebeds-concert is:

  • steeds de eerst maandag, dinsdag en woensdag van januari t/m november
  • en de eerste maandag t/m zondag van december

in totaal zijn dat 40 dagen gedurende een heel jaar!

Wat moet je dan doen?

Je kunt de GBF zo klein of zo groot maken als je wilt. Het belangrijke is dat je gedurende de dag jezelf er meerdere malen aan herinnert te bidden voor je kerk, stad en streek. Voor sommigen is het laten staan van koffie al genoeg. Sommigen vasten door veel meer te laten staan. Een mooie vorm is het zogenoemde ‘Daniël vasten’ (geen vlees, geen snoep, geen alcohol).

Hoe kan ik meedoen?

Je hoeft je niet op te geven. Het is een persoonlijke keuze en voorrecht. Wel is het mooi om het te delen met anderen. Sommige mensen, vooral zij die vasten moeilijk vinden, delen ervaringen en gebeden met elkaar, om elkaar zo te helpen het vol te houden. Wanneer je mee wilt doen en contact wil houden met anderen, laat dit dan weten via een email aan huisvangebed@vezwolle.nl.
Bedenk elke keer dat je je in die dagen bewust bent dat je vast, dat je niet alleen bent: wereldwijd zijn mensen tegelijkertijd aan het vast met het zelfde hart en verlangen: dat Jezus onze Bruidegom meer en meer zichtbaar mag worden in onze eigen leefomgeving.

Wat is vasten eigenlijk?

Vasten is niet een ‘voor wat hoort wat’. Je doet het niet om God ergens voor te dwingen. Vasten is veeleer iets voor je eigen hart: het maakt je hart zacht en oplettend voor wat Jezus tegen je wil zeggen. Je zult merken dat je tijdens een tijd van vasten veel ontvankelijker bent voor wat de Geest door je heen wil bidden.

Meer informatie over vasten?

dit boek is in het Nederlands te verkrijgen onder de titel ‘Vasten: de moeite waard‘ via bol.com

Wil je hier iemand over spreken? Stuur een e-mail met je vragen en je telefoonnummer naar huisvangebed@vezwolle.nl en we nemen contact met je op.